måndag 16 april 2012

Naturbruk och inbjudan till kurs hos MST i Brasilien


Kommer just från Naturbrukskonferensen i Ockelbo, riktigt lyckat http://www.naturbrukskonferensen.se/

Vi var med och drev fram det första mötet i Ransby i norra Värmland, med besök av två MSTare. Vi talade om helehten, om skigsbruk, jordbruk, natyr, miljö, klimat hälsa sociala frågor, landbygdens överlevnad och en utväg från den nuvarande systemkrisen.

Nu har denna konferens växt till sig och vi kan ana en mer konkret fortsättning, kurser samarbete med Via Campesina i Sverige, aktioner. Nästa konferens är redan bestämd till Västergötland, men något händer också i Göteborg under alternativkonferensen under Kristi Himmelfärd
------------------------------------------------------
Sedan vill jag lyfta fram en unik möjlighet som erbjuds genom Latinamerikagrupperna. MST:s unika skola utanför São Paulo som byggts av medlemmarna själva genom ekologiska metoder är en upplevelse. Det är ingen kurs för dem som tänkt sig softa några månader i Brasilien utan blir säkert en riktig utmaning. Läs mer på http://latinamerikagrupperna.se/utbildning-hos-mst-movimento-sem-terra-de-jordlosas-rorelse

Här är en sammanfattning

I år har Latinamerikagrupperna möjlighet att delta på MST:s utbildning i São Paulo, Brasilien, för aktivister inom småbrukarnätverket CLOC/Vía Campesina. Syftet är att någon som redan är aktiv inom Latinamerikagrupperna, och som vill fortsätta att arbeta inom vår förening med frågor som rör CLOC/Vía Campesina, får chansen att öka sina kunskaper om organisering, aktivism och sakfrågor inom våra samarbetsorganisationer. Politisk historia, organisering, mobilisering samt politisk teori och politiska strategier är exempel på delar i utbildningen.

Introduktion hålls i Stockholm i juni. Kursen hålls juli-september på MST:s skola Florestan Fernandes i São Paulo. Under oktober månad görs uppföljande arbete hos en organisation som är ansluten till nätverket CLOC/Vía Campesina.

Vi kan erbjuda denna möjlighet för aktiva medlemmar inom Latinamerikagrupperna som är mellan 20-30 år gamla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar