tisdag 24 januari 2012

Raumi MST Bahia


Här kommer lite mer om ett band som finns i MST bosättning São Sebastião de Uitinga i det inre av Bahia.

Det mesta handlar om ledaren Raumi, det finns också lite mer om bandet här 

Raumi Souza var killen som steg fram som ledare för bandet, han spelade gitarr. Han fick följa med en av Bagunçaços turnéer till Sverige. Det var inte helt lätt för honom som den snälle killen från landet tillsammans med de tuffa killarna från Salvador. Han blev lite retad för sitt försiktiga sätt, men accepterades trots allt. Folha från Bagunçaço blev hans vän och vi skrapade ihop pengar så att Folha kunde åka upp till bosättningen och hjälpa till.

Raumi blev sedan uttagen att gå en universitetskurs inom MST på kulturområdet i Piaui. Han är nu på frivillig basis ansvarig för kultur och kommunikation för MST i hela Bahia. Genom ett projekt från Latinamerikakommittén i Jönköping har han nu dragit igång två slagverksorkestrar för tjejer i två andra bosättningar i samma region. För bosättningen São Sebastian de Uitinga har bandet betytt att ungdomarna har haft något att bry sig om och det har därför sluppit problem med droger och annat elände.

Nu vill Raumi gå vidare, tillsammans med två vänner vill han skapa något de kallar Cinema da Terra. De har redan prövat att göra en film om MST och vill göra fler dokumentärer. De vill också visa andra filmer på kvällarna, i sin egen bosättning och andra. De letar nu kamera, dator för att redigera och en projektor.  

Två sånger med Raumi Den första och den andra     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar